top of page

Cryotherapie

Cryotherapie is een behandeling waarbij een storend huidletsel wordt bevroren. Door middel van vloeibare stikstof wordt de huidlaesie bevroren en zal de huid zich weer herstellen. Zo kunnen bijvoorbeeld (steel)wratten, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken behandeld worden, maar ook tal van andere huidaandoeningen.

Het effect van een CryoPen behandeling is niet direct zichtbaar. Het behandelde gebied kan direct na de behandeling wat roder van kleur zijn en licht gaan zwellen. Na een paar dagen kan er korstvorming ontstaan. De huid heeft tijd nodig om zichzelf te herstellen waardoor het uiteindelijke resultaat pas na 10 - 14 dagen goed zichtbaar is. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig.

Na een behandeling met de cryopen is de huid nog kwetsbaar en daarom is goede nazorg belangrijk.

Nazorg

  • Houdt het plekje 24 uur na de behandeling droog.

  • Niet krabben aan het plekje. Dit geeft kans op littekenvorming. Mocht er een korstje ontstaan, kan daar eventueel vaseline opgesmeerd worden.

  • Het is belangrijk om de behandelde huid tot wel 4 weken na de behandeling goed te beschermen tegen direct zonlicht. Smeer daarom dagelijks een goed zonnebrandcreme factor 50 met UVA en UVB bescherming.

_MG_9295.png
bottom of page