top of page

Chemische peelingen

Een peeling van de huid is een techniek die ontwikkeld is om ongewenste pigmentveranderingen, rimpels, littekens, acne en onregelmatigheden van de huid te verminderen. Bij een peeling (peeling is Engels voor afpellen, vervellen) wordt de huid door een vloeistof  oppervlakkig verwond. De huid zal zich daarna opnieuw genezen. Stoffen die hiervoor gebruikt worden zijn bijvoorbeeld glycolzuur, salicylzuur of het iets agressievere trichloorazijnzuur (TCA). Deze stof wordt gekozen afhankelijk van het huidtype en op welke huiddiepte er gewerkt wordt. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder.

Nazorg:

  • Tot 6 weken na de behandeling zoveel mogelijk vermijden en niet onder de zonnebank. Gebruik dagelijks een goede zonnebrandcrème factor 50 met UVA en UVB bescherming. Dit om onnodige pigmentverschuivingen te voorkomen.

  • Gebruik 48 uur na de behandeling geen make-up. Uitgezonderd geschikte minarele en zuurstof doorlatende make-up, zoals Lycogel. Deze producten zijn in de praktijk verkrijgbaar.

  • Na de behandeling minimaal 48 uur niet sporten, zwemmen, heet douchen of naar de sauna. De huid moet eerst tot rust komen.

  • De huid zal de eerste 2 dagen strak aanvoelen en daarna gaan vervellen. Trek niet aan de vellen, laat de huid met rust!

bottom of page