top of page

Vaat- en pigment laser

Heeft u vaatjes in het gezicht die u storen? De zogenoemde couperose? Of een pigmentvlek? Bij Huidtherapie Kempers kunnen wij verschillende vaatafwijkingen en pigmentvlekken behandelen door middel van de KTP QuadrostarPro laser. De KTP laser heeft een golflengte van 532 nanometer. Het apparaat zendt een groene laserstraal uit. Deze golflengte heeft als eigenschap goed te worden geabsorbeerd door zowel oxyhemoglobine (vaatjes) als melanine (pigment) in het (epi) dermale weefsel. De warmte komt slechts vrij in het weefsel waar dit gewenst is.

Vaatjes

Met de laser kunnen oppervlakkige vaatjes behandeld worden. De laser is niet geschikt voor dieper gelegen vaten. De laserstraal wordt geabsorbeerd in oxyhemoglobine. Deze stof bevindt zich in de rode bloedcellen. Door de hitte verschompelt het bloedvaatje direct en wordt daarna door het lichaam afgebroken.

Pigment

De laserstraal bereikt alleen melanine in de bovenstre huidlaag. De diepere huidlagen kunnen niet met de KTP laser behandeld worden. De laserstraal wordt geabsorbeerd in melanine. Hoe donkerder de pigment vlek, hoe beter resultaat we kunnen behalen omdat er dan meer melanine in de huid aanwezig is.

Voor de behandeling

 • Vanaf 6 weken voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer zonnen, onder de zonnebank gaan of zelfbruiner gebruiken. Dit om onnodig risico op pigmentverschuiving tegen te gaan.

 • De dag van de behandeling liever geen creme of foundation aanbrengen op het gebied.
   

Na de behandeling

De huid is nog kwetsbaar na de behandeling en daarom is goed nazorg belangrijk. Het behandelde gebied zal eerst donkerder kleuren de aankomende dagen na de behandeling. Ook kan er een korstje ontstaan.

 • Om het eventueel brandigere gevoel tegen te gaan, kunt u koelen met een coolpack.

 • Vermijd de eerste 24 uur na de behandeling het gebruik van elk type cosmetische produten die irriterende ingrediënten bevatten.

 • Na de behandeling minimaal 1 week niet intensief sporten, zwemmen of naar de sauna en 24 uur niet douchen. De huid moet eerst tot rust komen.

 • Veel water drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde cellen op te ruimen.

 • Niet krabben aan het behandelde gebied! Dit geeft kans op littekenvorming of pigmentverschuivingen.

 • Tot 6 weken na de behandeling zoveel mogelijk direct zonlicht vermijden en niet onder de zonnebank. Gebruik dagelijks een goed zonnebrandcreme factor 50 met UVA en UVB bescherming.

 • Gebruik de geadviseerde nabehandelingscreme.

IMG_0012.jpeg
bottom of page