top of page

Laserontharing

Heeft u geen zin meer in de traditionele manieren van ontharen zoals scheren, epileren, harsen en/of waxen, dan kunt u kiezen om ongewenste haargroei te laten verwijderen met een ontharingslaser.  In de praktijk Huidtherapie Kempers beschikken wij over een LightSheer Desire 805 nm diode ontharingslaser waarbij we zo goed als permanent de haargroei kunnen stoppen. Na een aantal behandelingen hoeft u zich niet meer tijdelijk te ontharen en u heeft geen last meer van alle ongemakken die daarbij komen kijken zoals rode bultjes of andere irritaties. De LightSheer is momenteel het meest effectieve en veilige lasersysteem dat er is. Met de nieuwste techniek bereikt de laser het beste resultaat. Elk lichaamsdeel kan behandeld worden met de LightSheer diode laser. Voor de behandeling vindt er altijd een intakegesprek plaats. Op deze manier kunnen wij een indicatie geven van de effectiviteit van de behandeling en uw huidtype vaststellen. De ontharingsbehandelingen voeren wij het liefst uit van september tot juni in verband met de blootstelling van de huid aan de zon in de zomerperiode. De huid is tijdens de behandeling extra gevoelig voor zonlicht.

Voor de behandeling

 • Vanaf 4 weken voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer zonnen, onder de zonnebank gaan of zelfbruiner gebruiken. De huid moet de natuurlijke kleur behouden voor de behandeling. Dit om onnodige pigmentverschuivingen te voorkomen.

 • Vanaf 6 weken voorafgaand aan de behandeling de haren niet meer verwijderen met hars, Epilady of d.m.v. plukken/epileren. Voor de behandeling is het noodzakelijk dat de haren aanwezig zijn in de haarzakjes. Knippen of scheren mag wel. Voor het intake gesprek wel graag de beharing laten staan. Zo kunnen het haartype en haardikte bepalen.

 • De dag van de behandeling of de dag ervoor het haar glad afscheren, tenzij door de therapeut anders is aangegeven.

 • Op de behandeldag het gebied dat onthaard gaat worden, vrijhouden van make- up of andere cosmetica.
   

Na (en tussen) de behandeling(en)

De huid is nog kwetsbaar na de behandeling en daarom is goede nazorg belangrijk. Er kunnen pigmentvlekjes ontstaan bij huiden die daar gevoelig voor zijn. Om deze reden is het van groot belang onze adviezen goed op te volgen!

 • Om het eventueel branderige gevoel tegen te gaan, kunt u koelen met een coolpack. Ook kunt u de Aloë Vera opsmeren die u bij het intake gesprek meegekregen heeft.

 • Na de behandeling minimaal 48 uur niet sporten, zwemmen, douchen of naar de sauna. De huid moet eerst tot rust komen.

 • Veel water drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels op te ruimen.

 • Niet krabben aan het behandelde gebied!! Dit geeft kans op littekenvorming of pigmentverschuivingen.

 • Tot 6 weken na de behandeling zoveel mogelijk direct zonlicht vermijden en niet onder de zonnebank. Gebruik dagelijks een goede zonnebrandcrème factor 50 met UVA en UVB bescherming. Ook geen zelfbruinende crème gebruiken tussen de behandelingen. De huid moet de natuurlijke kleur behouden.

 • Er is na de laserbehandeling kans op roodheid van het behandelde gebied. In een enkel geval kan er een blaartje of een blauw plekje ontstaan.

 • Nieuwe haargroei mag niet door middel van harsen, Epilady en plukken/epileren worden verwijderd. Wel mogen de haren worden afgeschoren/afgeknipt.

 • Bij ontharen van de benen kan de dagen na de behandeling, als de huid tot rust is gekomen, eventueel met een droge washand voorzichtig de haarresten worden verwijderd. Dit helpt tegen de eventuele jeuk.

_MG_9299.png
bottom of page