top of page

Wat is endermologie?

Endermologie betekend mechanische stimulatie van cellen. Het is een bindweefselmassage en maakt het mogelijk om de celvernieuwing extra te activeren. Endermologie is een 100% natuurlijke, niet- invasieve en niet-agressieve techniek. Met dit apparaat kunnen alle gebieden van het lichaam behandeld worden door de verschillende opzetstukken. Op deze manier wordt de structuur van de huid en het onderliggende weefsel verbeterd en doorbloed.

Cosmetische behandeling gezicht

Met onze nieuwe LPG Alliance endermologie apparaat kunnen wij op een zeer natuurlijke wijze anti- age gezichtsbehandelingen uitvoeren. Ook in de zomer!

De behandelkop van LPG oefent microklopbewegingen uit op het huidoppervlak om  de fitheid van de huid te stimuleren en om de syntheseprocedure van de bindweefselcellen te reactiveren.

Het stimuleert de huidverbeterende werkstoffen collageen, elastine en hyluronzuur. Dit geeft de huid meer volume en een betere hydratatie. Resultaat: een verstevigde huid, gladgestreken rimpels en een stralende teint! Naast dat de behandelingen een mooi resultaten geven, is de behandeling ook erg ontspannend.

In de praktijk zullen wij samen met u een persoonlijk behandelplan opstellen. Wij zullen voor en na foto’s maken om het resultaat goed inzichtelijk te maken.

Medische behandeling

Endermologie bij lipoedeem

Wij zetten de LPG Alliance in bij de indicatie lipoedeem. Met de behandelingen van de LPG Alliance kunnen we het weefsel versoepelen, verstrakken en egaliseren. We maken met u een persoonlijk behandelprotocol waarmee we de eerste weken intensief mee aan de slag zullen gaan en daarna rustig af zullen bouwen. Om het behandelresultaat in de gaten te houden, maken we voor- en na foto’s, maken we een behandeldoel(en) en vindt er een omvangsmeting plaats.

Endermologie bij littekens

Ook kunnen wij de LPG Alliance inzetten bij de behandeling van littekens. Het zal het litteken mobiliseren, de stofuitwisselingen stimuleren en de ontsteking verminderen. Ook stimuleert de behandeling de natuurlijke synthese van collageen en elastine om soepelheid en elasticiteit van de weefsels te herstellen. Hiermee verbeteren we het uiterlijk van het litteken, zal de pijn verminderen en zal het litteken versoepelen. De behandelingen kunnen op verschillende littekens worden toegepast. Tijdens een intake gesprek zullen wij met u de mogelijkheden bespreken.

Endermologie als ondersteuning bij oedeembehandelingen

In de praktijk voeren wij veel oedeembehandelingen uit met verschillende indicaties. Wij doen dit door middel van onder andere manuele lymfedrainage. Als ondersteuning daarvan zetten wij graag de LPG Alliance in tijdens onze behandelingen. Wij kunnen hiermee bijvoorbeeld fibrotisch weefsel behandelen en lymfe afvloed bevorderen. Het zal het weefsel versoepelen, de veneuze bloedsomloop en lymfatische stroom stimuleren en oedeem verminderen.

bottom of page